fighterstyle.blogg.se

Upplägget för hösten

Kategori:

Ni vet att jag skrev att jag inte längtar efter hösten? Jag ångrar mig kanske lite. Hösten är helt okej - så länge den är klar, krispig och färgglad! Inte det där gråa, disiga, nerstämmande vädret som det ibland blir ni vet? Varför jag har ändrat åsikt beror egentligen inte på något speciellt mer än att när jag cyklade till gymmet imorses och det var lite småkallt i luften, rätt mycket dimma och rätt mycket syre i luften så kände jag att det kanske inte är så himla himla dumt ändå (även om sommaren vinner favoårstidstävlingen varje gång). Dimma för övrigt, silken grej. Rätt vackert faktiskt. Och friskt. 
 
 
Jag var uppe och iväg rätt tidigt imorses. Detta för att Kristoffer började jobba redan vid 7 på morgonen. Jag kunde inte somna om efter hans larm hade ringt och gick därför upp i samband med att han cyklade iväg. Låg dock kvar i sängen lite innan jag gick upp, åt frukost och planerade mitt benpass. Började även tänka lite kring mina mål för denna hösten. Jag börjar känna att jag måste nog ha något eller några mål med träningen för att det ska kännas kul och meningsfullt och därmed bli gjord. Tyvärr kommer jag gå en kvällskurs på just tisdagar, vilket innebär att jag missar den mma-träningen under hela hösten. Det känns supersurt då jag känner mig mer taggad än någonsin på mma:n men jag får helt enkelt lägga mer fokus på submission wrestlingen-delen på helgerna istället och satsa på att bli duglig på mark! Plus att jag vill komma igång med konditionen och bli vän med min puls. Ska sätta mig ner och skriva ner lite mål inför hösten och dela med mig av dem sen!
 
Benpasset idag då? Det gick riktigt bra men usch vad grisigt jobbigt. Pulsen gick upp rätt mycket och jag dränkte hela min tshirt - så mycket svettades jag, Har hittat ett koncept för mina benpass som jag tänkte jag skulle köra på nu framöver. Mest för att utmana mig själv men även för att blir lite roligare (men jobbigare) träning av det! Det blir allt från supersets till kroppsviktsövningar. Jag vill ju bli mer uthållning och lära mig att inte ge upp så fort mjölksyran sätter igång. Funktionellt starka men explosiva ben helt enkelt. 
 
 
Har hittat en övning som verkligen bränner ut mina ben i slutet av benpassen. Finns ett litet klipp på instagram - här alltså - som visar hur den går till. 10 reps och 3 set och jag höll på ramla ihop. Mycket jobbigare än det ser ut faktiskt. Snacka om stumma ben. Och nu efter passet vågar jag inte böja på benen för då kommer jag typ ramla ihop. 
 
Nu har jag hela dagen kvar egentligen och ska strax iväg för att handa lite, börjar bli lite tomt i kylskåpet och skafferiet. Sen får vi se vad som händer. Det här med tidiga starter på dagen alltså, man får ju gjort rätt mycket!