fighterstyle.blogg.se

veckan som gått, fighterträningen

Kategori:

Tisdag och mma-träning, som bjöd på marktekniker och lite markkamp. För min del var det extremt nyttigt då jag egentligen aldrig lärt mig grunderna till mark utan bara blivit inslängd hos vargarna och fått lära mig själv genom trial-and-error metoden. Det känns som om jag förstår mer teknikmässigt i teorin men i praktiken är jag nog fortfarande lika hopplös egentligen. Brygga, räka, guard, etablera position, följa efter, sidecontrol, mount. Precis så. Dock var det kul och det bjöds på en hel del skratt också mitt i all the seriousness.
Standardsparring i slutet och denna gången var det endast mark. Här är jag fortfarande riktigt osäker och har svårt att läsa av i vilken lägen jag kan göra vad och är lite väl "mesig" och därför fegar en hel del. Är bara att fortsätta försöka! En dag lär det ju sitta som ett smäck, kan man ju alltid hoppas. 
 
Torsdag mma-träning var det stående och mittsar. Tre olika kombinationer kördes och nötades. Jag har fått några småtips från Kristoffer att tänka på och ta med mig och sen har jag några småsaker jag själv lagt märke till. Främst gående min guard som jag tenderar till att tappa lite då och då. Kommer åka på smällar och förhoppningsvis lär jag mig att skydda mig bättre istället för att käka slag med hela ansiktet. Nu var det "bara" övning men jag kan tycka det är viktigt för det är först då jag stannar upp och tänker efter vart jag har delar av mig själv. Vart är min arm, hur sträckt är mitt främre ben, har jag med mig höften, står jag på tå och vrider över med höften i min headkick? Det är bra att ifrågasätta ens teknik lite då och då. Jag har insett att jag har en riktig ful ovana, vilket är att jag har all min tyngd nästintill på bakre benet och mitt främre ben är nästan helt rakt och utsträckt. Inte bra alls. Får nöta fighterstansen och gunga på båda knäna. Utöver det var det en riktig rolig träning med gubben som avslutning! 
 
Fina headkicks både jag och Kristoffer fick till och lyckades fånga på bild! Ska bara ta bort den fula minen så är det a-okay! Cross och kram på er!